Kurum Adı : Karaköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi
WEB Adresi : http://kihl63.meb.k12.tr
Adres : Batıkent Mah.4190 sokak No1 Karaköprü/ Şanlıurfa Batıkent Mah.4190 sokak No1 Karaköprü/ Şanlıurfa Okulumuz 76 numaralı otobüs güzergahına İpek Park İlhan İnşaata 200 metredir. Ayrıca Diyarbakır yolu 73 numaralı otobüse 500 metre mesafededir

VİZYON
Bütün öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgi ve özgüvenlerini artırmak. Çevresi ile iyi ve olumlu ilişkiler kuracak davranışlar kazanımını sağlamak. Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakmalarını sağlamak. Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerileri kazanımlarını sağlamak. Liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarının gereğine inanan bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

MİSYON
Bütün öğrencilerimizi Bilimsel ve Teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan sürekli olarak gelişen ve yenileşen, kabiliyet ve ilgi alanına göre yüksek öğrenim kurumuna hazırlanan maddi ve manevi bakımdan donatılmış etkili, nitelikli, çağdaş, demokratik bireyler olarak yetiştirmektir.

BAŞARILAR
2014-2015 eğitim öğretim yılında il genelinde İmam Hatip Liseleri arasında yapılan ezanı güzel okuma yarışmalarında birincilik,Kur´an-ı Kerim´i güzel okuma yarışmalarında ise üçüncülük elde edilmiştir.

Öğretmen Sayısı : 59
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1025
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Kış saati uygulaması: 08:00 - 15:10 Yaz saati uygulaması: 08:00 - 15:10
Derslik Sayısı : 42 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğal gaz kaloriferi

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine:7 km İlçe Merkezine: 3 km
Ulaşım : Toplu taşıma ulaşımı henüz başlamamıştır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : İpek Park Sitesi yanı

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR